I am a sweetheart

Kvinnan på jobbet tycker jag är ett Sweetheart och alla som inte kan engelska så betyder det söthjärta och hur dumt låter det inte att vara ett söthjärta? Sen så har jag tänkt på hur dumt varsågod betyder på engelska - You are welcome! Du är välkommen, jaha ja tack! Det låter ju helt fel att säga att nån är välkommen, har fortfarande svårt att säga det. Tror jag ska dra lite svenengelska - Varrrrssågood!

 Annars inget mer att meddela,fick smått panik när ingen var på msn idag och ville prata med mig. Jag som trodde jag stod i centrum och blev prioriterad, men de verkar som om de har liv där hemma. Fast jag vet ju att om Pappa hade vart hemma så hade han suttit och väntat på mig, så jag är nog hans höjdpunkt på dagen. Mamma har dock inte fått en instruktion av far hur man går in på msn/skype, men jag mailade henne så nu ska hon nog kunna komma och prata med mig. Pratade med henne idag, hon missade sitt deckarpogram, jag var nog roligare, kanske inte så spännade. Direkt jag fått prata med nån så får jag energi.
 
Idag på jobbet så kom jag och tänkta på min och Frida.S arbetarkväll på midsommarafton och önskade att det hade vart så här. Se på nått bra tv pogram och käka glass och jordgubbar är det inte så jobbet ska vara? Här så verkar man bara sitt och dricka vatten och kanske säga nått nån gång. Tiden går ju så sakta. Nej jag får väl införa lite SaraP traditioner! Och tro nu inte att jag alltid äter glass när jag jobbar, jag äter meloner ibland! Nej jag jobbar också, men om det inte finns nått att göra så tycker jag att det är bättre att samla kraft tills nått kommer. Jag vet att jag är klok, i fråga sätt inte mitt sätt att tänka.

Skämms fortfarande över att jag måste medge till er att lyssnar på country, det känns inte så coolt. men det är ju klämkäckt, speciellt när de har roliga texter.

FÖRRESTEN, när jag kommer hem då jäklar ska vi ha mini-stampede!
Först ska vi ha Doggie Do--> Alltså fest från 07-12 Snyggongen skall ha en show med chaps och bh! och sen dra vi på en pub
Sen dan efter blir det
Bullriding--> Uncel Gunnar, Brother Olov, Pappa och Morfar tävlar mot varandra, Johanna är förstås Rodeo Clown ( Distraherar tjuren så den blir arg och sen distrareherar den när nån har rammalt av)
Sen blir det
Chuckwagonrace--> Malin får fixa ett team med Televinken
 Sen blir det "Rida med häst efter kalv, hoppa på kalven och sedan få ned den på rygg, knyta fast benen"--> I den grenen tävlar, Oscar, Jimmy, Makkan, och Jonas
Och självklart på kvällen blir det dans på logen som vi då kallar "Swedish Nashville" och det spelas bara country och vi dansar line dance och two step. Alla är själklart välkommna, lämna intresseanmälan! Och under dagens lopp så har vi öppet hus i vår lagård så alla får se kossor och sen har vi utställning av vår traktor med tillbehör. Johanna kommer vara i lagårn och mjölka och bjuda på lite mjölk, hon kan ju nästan det! Låter detta bra?

Hejdå mina vänner
Ps. lägger upp en countrylåt så ni får höra hur lågt jag sjunkit! Men jag tycker den är klämtjäck!

work hard and play harder

Pat sa till mig idag
- Work hard so you can play harder!
Så sant som det är sagt, fast när ska man sluta jobba hårt? När ska man börja leka? Finns det någon bok så jag vet när jag ska sluta jobba? Jag som skulle jobba 70%, men alla som förhoppningsvis känner mig så vet ni att det går inte för en Paulssonare eller kanske har jag fått det från Jakobsson, Ja jag tror det är från Jakobssons sida jag fått det, FÖRLÅT Pappa Paulsson. I alla fall, jag har fått den där talangen att inte kunna säga nej till att jobba och att sitta hemma för mig är ungefär det tråkigaste på jorden. Fast det roliga är när jag går till jobbet räknar jag ner dagarna och när jag är hemma räknar jag dagarna tills jag ska få jobba. Idag på jobbet började jag sex så jag var uppe med tuppen, jag jobbade med en latjäkel, jag hatar att jobba med lata personer, jag blir stressad och irriterad. Tur att jag inte vet hur man gör för att vara arg på engelska, jag har bara lärt mig i skolan den artiga biten.

Funderar på vad jag ska göra när jag kommer hem? Kan någon ge mig ett tecken? Just nu känner jag mig öppen för allt, jag skulle vilja göra nått helt annorlunda. Jag funderar på att läsa några kurser så jag kan börja massera. Jag har ingen större lust just nu att börja läsa till ssk, den dagen kommer och om inte den dagen kommer så är det väl tänkt så! Pat blev Ssk när hon var 44, det ger mig hopp om att man inte behöver stressa. Hur som helst ge mig någon idé vad jag kan göra!

Ihelgen, fast det är ju ganska länge kvar så ska jag på roadtrip, jag ska bo i svit. Jag har blivit en lyxlirare, det enda som fattas är den rike mannen som ska fö mig, just nu fö jag mig själv.

Lägger upp några bilder


Min dag på Rodeon!

Mitt dubbelliv

Jag lever för tillfället ett dubbelliv så här ser mitt liv ut i Canada
- Jag pratar inte så mycket och när jag pratar så kommer det inte så mycket roligt från mig
- Jag bryr mig inte om om jag blir missförståd
- Jag känner inte så många och känner ingen stress över det
- Jag blir inte arg för att jag bara får grönsallad till middag

Mitt liv där hemma
- Jag pratar alldeles för mycket och vill gärna se till att det är förjävla roligt!
- Jag hatar att bli missförståd, att bli missförståd är som att bli dumförklarad
- Jag får panik om jag inte vart med någon i min ålder på några dagar
- Jag skriker på Mamma om hon överhuvutaget skulle hitta på att bara ge mig en grönsallad, MAN BLIR INTE MÄTT PÅ DET!

Och mitt liv handlar just nu bara om bloggen allt som händer under dagen så tänker jag
- Ah, detta ska jag skriva i min blogg.
Men självfallet kommer jag aldrig ihåg vad jag ska skriva, så det blir alltid det här vardagliga sakerna. Vilket är ganska tråkigt i säg, för vad händer en vanlig dag? Idag har jag försökt lekt lyxlirare druckit Ice Coffe, gott som feun! solat lite, kan ju inte bli röd så jag blir upptäckt. Har förresten pratat med Mormor idag, drömde i natt att jag skulle ringa henne men jag hade glömt bort numret, vilken förtvivlan! Hon försöker övertala mig att komma hem i september. Morfar var ute med moppen så jag kunde inte slänga några ord med honom. Och när hon sa moped så blev jag full i skratt, det låter som om han är 15 och fått en moppe
- Nä du vet han är ute med moppen!
Sen så var jag väldigt mogen och svarade i telefon idag, har aldrig hänt förr, men nån gång måste det ju vara den första. Det var Pat som undrade om jag ville jobba imorgon och jag är en såndär jäkla fjäderstrykare, så jag sa ja! JAG SOM VILLE VARA LYXHUSTRU imorgon, men man vill ju visa att man är på G. Så ja, min dag i Calgary är borta nu. Men man ska väl inte klaga och PAt säger att jag kommer bli rik. Jag tvivlar min lön som jag har här hade jag i 8an. Men man får väl se det som en väldigt bra erfarenhet.

Sen så har jag gjort en väldigt ful sak idag, en sak som är väldigt dumt och kanske rent utav omoget. Men jag var bara tvungen. Jag tog upp min dator till köket, hade all min utrustning med mig ( Webcam, mick, kameran, filmkameran) där uppe satt jag och lurpassade på frutjock, jag försökte desperat få tag på far för jag ville så gärna visa honom fru tjock. Jag tror jag satt i en halvtimme och väntade. Tillsut kom hon och jag fick väldigt bra kort och när jag minst anar det så går blixten igång på kameran, gömde kameran diskret och jag tror och ber att hon inte såg det. Men jag ska vara lite snäll hade jag tänkt, jag ska inte dela med mig av korten här. Otur för er.

Kvällen blir nog att klippa gräsmattan, kanske gå en äventyrsrunda, äta nått gott. Och om nått överförmodan kommer att hända kan jag ju alltid upptadera, men jag tvivlar ska ni veta. Förresten, jag såg en kille på en väldigt stor fyrhjuling idag, jag vart som i extas jag hoppas att han tycker upp oftare så jag kan se honom. Fast när jag såg honom idag så tänkte jag
- Jäklar, han har ju linne och jag som inte gillar killar med linnen!
Om jag lix ska bli kär i någon här så ska det vara en cowboy! Man kan ju inte ha vart i Canada utan att blivit kär i en cowboy.

förresten ni som läst hit, jag skulle gärna vilja veta vilka som läser, skulle vara kul! Men jag vet, jag har gjort försök förr att ni ska medge vilka ni är, det är lönlöst!

Update
Jag ska börja 06 imorgon, inget jag är direkt peppad på! Förstår inte att jag har så svårt att säga nej! Ge mig styrkan att hålla mig vaken

Oh my deere- Hittade denna sak ute på min gård

Mamma Mia

Jag och Pat for äntligen och såg Mamma mia idag. En väldigt bra film, dock kunde ingen av killarna i filmen sjunga. Och när alla i biosalongen sa
- Ååhh so cute!
Då skrattade jag, för såna där söta saker är inte söta, det är egentligen roligt, prova själv, det är kul det som försöks vara sött. Några kvinnor bakom mig satt och grät och en kvinna klappade händerna på slutet, jag visste inte hur jag skulle bete mig då? Tänk om det är en tradition här? Men det var bara hon så jag höll mig.

Jag har kommit fram till att alla mina drömmar de senaste dagarna har handlat om att jag är på en flygplats eller att jag är hemma och att de ska skjutsa mig till flygplatsen. I natt drömde jag att jag var på fest på Granöskola, sen kommer Jonas och Olov i Jonas nya Chryseler i störfyllan och håller på köra över mig. Men när jag väl kom in i bilen så skulle de skjutsa mig till flygplatsen, men det jobbiga var att ingen hade nått att säga varandra. Är det så det kommer att bli, när jag kommer hem har ingen nått att säga mig längre, kommer bli spännande att stiga in på Konsum när jag kommer hem. Folk kanske viskar bakom ryggen? Spännande, väldigt spännande.

Är ledig i två dagar nu, jag ska leva som i lyx hade jag tänkt mig, vet inte hur det ska gå, men man kan ju alltid fantisera. Fast på tisdag ska jag till Calgary och vara med Shannon och Allysen. Jag hoppas på shopping.

Jag är tör.


NPO

Säger NPO er något? Nej jag tänkte väl det, NPO kan ju betyda så mycket! Så här får ni min historia. Idag tänkte jag, jag ska vara snäll och mata denna dam och sen kommer Sskn som är konstig och säger, såg du inte skylten NPO? Nej, det hade jag inte gjort och vad betyder NPO? Jo att man inte får ge personen någon mat alls. Då blir jag förbannad, varför har inte någon sagt sån viktig info till mig och varför ens skicka upp mat till den personen som inte ens får äta. Jag blev lite irriterad, men jag sa inget.

Jag ska på Simpel Plans konser i Saskaton i september, Dale bjuder! Jag tackar förstås ja och nu försöker jag lära mig alla deras låtar som kan tänkas komma spelas.  Det bästa med att vara invandrare eller flykting är att alla vill bjuda mig på allt. Så när jag blir less på Kanada tror jag att jag testar något annat land så jag får massa mer saker.

Käre Far, Mor, Leena, Peter, Gunnar, Britt-Inger, Jenny, Daniel, Gerd, David, Richard, Monika Idag åt jag nypären! Jag vet att ni är avundsjuk, de var alldeles utsökt gott. Självklart mosade jag pären och tog massa smör och salt på. Imorgon ska jag ta en pära och he lite kaviar på, bara för att jag kan! Jag kanske till och med tar lite sill också med ett kokt ägg till. Jag hoppas att jag gör er avundsjuka, för det skulle få mig att må bra att jag har nått som ni inte har.

Inatt vaknade jag helt galen och funderade på varför jag hade gått med trosor till jobbet och hur jag skulle säga till mina kollegor att jag inte hade några kläder på mig och varför jag låg i en säng på jobbet. Sen efter några minuter insåg jag att jag var hemma i sängen och inte behövde vara orolig. Typiskt mig, jag gör alltid roliga saker i sömnen, jag ska försöka bli som jag är i sömnen, jag skulle nog kunna jämföras med Johan Glans!

Bio imorgon med Pat! Vi ska se Mamma Mia. Sen så ska jag försöka någon dag att se Step Brother, förmoldigen den roligaste trailern jag har sett på länge se själv --> http://youtube.com/watch?v=sB3fRV7r_gA&feature=related
Bäst är det med sängen!

Slut för idag, tack för idag!


Patetiskt Sara, Patetiskt!

Idag har jag varit ledig, det uppskattades mycket av mig och min tillhörande kropp! Jag vaknade klockan 10 och skynade mig in på msn så jag och Johanna kunde prata och gissa om vi pratade en månad är alldeles för lång tid att vara utan varandras röster. Så hon och jag gjorde mat med varandra, åt med varandra, solade med varandra, dansade med varandra och självklart var ägget inräknat i vår dag. Jag gillade de tre timmar bäst av denna dag. Sen så gick jag ut och solade, måste utnyttja tiden när Pat inte är hemma. Sen så satt jag i skuggan ett tag för att lugna ner min kropp och sen tänkte jag, jag sätter mig i solen och läser bara en stund och sen hedde jag ned klänningen så att bikinin kunde få lite sol. Men gissa vem som kom då? Pat, jag flög upp ut stolen som om jag blev stucken av en geting. bokstavligen talat. Satte mig snabbt igen för det skulle ju se väldigt dumt ut om jag sprang och satt mig i skuggan. Satt bara en pytte stund och skyndade mig sen och ställa mig upp och låtsat göra nått
- Oh, Hey Pat! Its a hot day.
- Yeah i can see that.
Men fortfarande tänker jag, jag är ju nog gammal för att styra över min solning, men det känns så fel att sola när hon blir orolig. Men solen är så avkopplande.

Pat berättade att det blir Bbq party på min födelsedag, de ska bjuda massa människor tydligen. Det känns trevligt, lär ju känna högst 4 stycken, men jag tror helt klart att det komme bli skoj. Ingen har annordnat ett party för mig förrut, typiskt Sverige, man måste fixa allt själv om nått ska hända. Jag längtar, de har redan börjat planera vad vi ska dricka, det kan inte mer än att sluta med en partyglad Sara. Förresten tror jag att den snyggatse mannen jag har skådat ska komma.

Slut pratat för idag, förresten blev det ingen bio idag, kanske imorgon. Ska ladda upp för att jobba på Acute Care imorgon.

En hitt

Jag gjorde raggmunkar till middag idag, det vart en hitt! Förstår att ingen av ni tvivlar, jag är ju en gudinna på laga mat. Dem vart så jäkla goda så vi ska äta det imorgon igen och jag som skulle göra flygande Jakob imorgon, men jag får väl hejda mig lite med matlagningen. 

Idag på jobbet blev jag kallad stupid, så jag är en stupid shitead! Jag tycker det är lika roligt varje gång. Fast en kvinna sa att hon älskade mig, det var inte lika roligt, jag gillar de elaka sakerna de äldre kan säga.  Annars en helt vanlig dag på jobbet.

Sen så funderar jag på om jag har gjort något olaglig eller så. För varje gång jag träffar nya människor berättar Michelle eller Shannon att jag snodde en vattenpistol av en man på Doogie do och att jag också tog en luft gitarr och alla säger så här
- REALLY?! Seriously? Good girl, goood.
Men vattenpistolen låg ju bara på bordet och det fanns massor, vad är dealen? Och gittaren låg ju bara på golvet, hur svårt kan det vara. Men jag gillar att de tycker att jag är en modig flicka, själv så ser jag det som något normalt att ta en vattenpistol.

Pat och jag ska på bio imorgon kanske, det kan bli skoj. Vi ska se Mamma Mia tror jag.
Vill inte skriva mer. Hejdå

And I been working all week and I'm tired
I don't wanna sleep and I wanna have fun
It's time for a good time.

I cashed my check, cleaned my truck
Put on my hat, forgot about work
Sun goin down, head across town
Pick up my baby and turn it around
.

Go back to where you belong!

Jag har jobbat idag igen, inget skoj att meddela egentligen. En kvinna tyckte att jag skulle åka hem till Sverige, för jag var en alldeles för varm tjej för Canada. Hon  påstod att Canadensarna var kalla männiksor och om jag inte for hem så skulle jag bli som dem.
- Just look at me! I moved from Germany, and i was a good girl before i moved to Canada, so please go home!
En annan kallade mig shithead idag, jag tyckte det var skoj. Men personalen blev orolig och trodde jag tog illa vid mig och förklarde för kvinnan att jag var friendly. Självklart tog jag inte illa vid mig, jag kanske är a shithead. Annars en bra dag på jobbet, eller bra och bra, det var en jobbaredag och arbetsdagar kan ju inte jämföras med party.

Har vart på promendad idag, vänta nu skrev jag promenad? Hur fjaskigt låter inte det. Jag börjar om. Jag har vart ute och gått idag i regnet (bättre!). Hittade inget skoj, såg inget skoj. Men alla kanske åt den tiden jag gick förbi och om det hade vart mycket folk ute hade jag blivit nervös, jag vet fortfarande inte om man hälsar på varandra här.

Pat pratade med Fru Tjock igår och nu känner jag mig så elak att jag har kallat henne Fru Tjock för hon hade tydligen gått ner 20 kilo! Undra vad jag skulle ha kallat henne om jag såg henne förr? Hon måste vart gigantsikt! Fick även reda på att de ska he en badtunna ute på gårn. Jag längtar tills jag ska få se de bada i den, inget illa menat. Men jag tror jag kommer att skratta nå fruktansvärt när jag får se dem där ute. Jag längtar som ett barn längtar efter godis.

Pat har även pratat med Jamie som jag skulle gå på Rodeo med. Hon hade tydligen glömt sin telefon i någons bil, hon skämmdes tydligen. Så nu skämms ju jag ännu mer för att hon skämms, det är som om jag tycker synd om henne. Jag är inte sur på henne eller besviken, jag hade ju skoj ändå. Så nu vill jag inte träffa henne för jag vet att hon skämms och jag tycker det är så skämmigt.

Slut virratt för idag!
Jag önskar Leena och Peter en trevlig resa till värmen!

Work hard, never sleep

Jag har jobbat idag igen, börjar bli van att vakna på morgonen nu, men det är inget direkt jag längtar efter att stiga upp. Idag så hittade de en råtta på sjukhuset, en levande! Och vad tror ni de gör? Jo de fångar råttan och slänger ut den. I min värld så är en död råtta en bra råtta. Så jag sa
- Nonono, dont throw it out, kill it!
- No, i cant do that.
Då förklarde jag, nästa gång en råtta syns här inne, ropa på mig så ska jag döda den. Hoppas nu att ingen djuraktivist läser eller någon råttälskare, jag lär ju vara dödens då, precis som råttan skulle vart för mig. Annars så har dagen gått bra, Denny vill så gärna prata med mig hela tiden, jag blir less, för han är en jobbig 55 årig man. Så till lunchen  var jag så less på honom så jag gömde mig i princip för att äta lunch, eller jag åt där jag i vanliga fall inte äter. Men ibland måste man använda lite trick för att få en lugn stund

Klippt gräsmattan idag. Förstår inte deras tänkande med gräsklippning, enligt mig så bör man klippa så det blir kort så jag inte bhöver klippa så ofta, här är det tvärtom, klipp så du får klippa ofta. Det kanske är snyggare med lite längre gräs, men hur skoj är det egentligen att klippa?

Prat med patient
- blabla
- Parden?
- Do i have to loke like you?
- Well, no.

Stackars patient, orolig över att behöva se ut som mig! Bevare mig väl

Feeling hot hot hot

Det är 35 grader ut, solen är varm. Jag vågar inte sola för Pat drar alltid upp hudcancer för mig och hur ful man kan bli om man solar för mycket, en pik vill säga. Jag solade när jag kom hem, skyndade ta på mig lite kläder och satt mig i skuggan innans hon kom hem, trog en lögn och sa
- Idag är det till och med för varmt för mig att sitta i solen.
Sen sa hon,
- Oj jag tror du brännt dig på kinderna
- Nejmen oj, jag som bara vart i solen i max 10 min.
- De är röda, i alla fall.
Egentligen är det ju pinsamt att jag ljuger för henne, om jag vill sitta i solen kan jag ju göra det jag är ju faktiskt snart 19. Men man vill ju vara en snäll flicka och lyda den som ger mig sovrum och jobb.

Annars så jobbade jag min första egna dag på LTC, gick ganska bra. Jobbade med en man som hette Denny. Jag tyckte han känndes lite creepy, men det tycker jag i och för sig alla män känns som jobbar inom vården. Hoppas på att Megean jobbar imorgon, så jag får prata med någon i min ålder. Fast jag tror jag jobbar med en kvinna som heter Liz. Hon är ganska så skoj, hon vill alltid se hur mycket folk ha bajsat och sen vill hon gärna visa mig med, men jag tackar nej vänligt men bestämt. Jobbar nog också med carol imorgon med, hon är från England och hon blir alltid så uppriktig glad när hon ser mig och jag hör aldrig vad hon säger, deras dialekt är grötig, tacka vet jag kanadas dialekt!

I lördags när jag var på baren så pratade jag med en som har urspung från Sverige.
- Hey my name is Mike Lundgren
- Aha, Lundgren!
-  Wowow, du kunde ju faktiskt uttala mitt efternamn rätt, inte ens jag kan det. Wow jag är imponerad
Hmm, hur kan man få för sig att jag som är uppvuxen i Sverige inte skulle klara av att uttala hans efternamn rätt.

Over and out!

en bar i ett garge

Som sagt eftersom Jamie inte ringde upp mig igår så tror jag Pat och Michelle pratade ihop så att det skulle låta som om Michelle bara ringde och frågade om jag ville följa med henne på baren, för hon visste ju att jag skulle på rodeo egentligen. Men just nu bryr jag mig inte direkt om dem pratat ihop eller inte, jag hade skoj! Hur som helst, jag tog på mig min nya fina klänning och tänkte
- Jag måste ju ha nått som ser bra ut!
Helt fel tänkt av mig, varför kunde ingen förvarna att det var en bar för Cowboys, jag kännde mig som en tant som hade klätt up sig för att gå till kyrkan. Hur som helst, baren såg ut som om det var ett garage med en fixad liten sunkig bar, men det var folk i alla åldrar och det var mycket folk. Jag hade skoj, jag fick träffa Michelles "kusin" Mike, han var het som en sommar dag. Han ville nog vara Cowboy eller nått, men det passade honom och jag tänkte
- Jag måste sätta in dödsstötten.
Sen kom hans flickvän, men då blev jag glad för snygga killar som är trevliga ska inte behöva gå ensamma. Han pratade lite svenska och sen helt plötsligt började han kalla mig sin kusin. Herre gud nu har jag 3 kusiner här, varför? Kan vi inte bara kamrater? Hans kamrat Shawn bjöd med mig i vinter till hans stuga i klippiga bergen, han skulle fixa en skoter och sen skulle vi åka slalom. Det lät skoj. Kvällen var lyckad och här bjuder folk på drinkar som om det vore vatten och jag är fortfarande snål och vill inte bjuda laget runt. Sen så kom Michelle fram till att någon Onsadg framöver ska jag få följa med på en nybörjar kurs i two step, en slags country dans med partner, jag vart eld och lågor! Det låter ju skit skoj, jag måste få fara och jag vill också se så där roliga ut som de gör när det dansar.

Annars en lugn dag, ätit, blivit rastlös när Michelle och Pat stod och funderade på vilken spade som kunde vara bäst, efter 15 min bestämde de sig och sen i kassan ångrade de sig. En spade är ju bara en spade!! Sen så har jag suttit i solen och läst en bok, se jag är mogen. För man måste vara mogen för att sitta i en gungstol och läsa en bok för att sedan säga
- Oh, i think i have to go inside, this is to warm for me!

Storhetsvansinne

Idag så for jag och köpte mig min efterlängtade filmkamera. När vi kom in i affärn så var jag helt beslutsam om att jag skulle ha en  med dvd men det slutade med en hårddisk. Så jag fick helt plötsligt storhetsvansinne och köpte en dyr, dyrare än jag hade tänkt, men det är väl ganska så typiskt mig. Skare va så skare va! Efter detta köp vart jag fattig så jag var tvungen att fara på Ikea och äta lite köttbullar som jag inte tålde, men vem bryr sig om 10 år? Självklart ville Pat och Michelle spatsera inne på Ikea, jag hatar Ikea! Det är alldeles för stort och det finns alldeles för mycket grejer. Så jag går där och tänker aha, den är fin, men jag väntar med att ta den, det kan ju finnas bättre. Så går hela min tid ut på Ikea så jag köper aldrig nått och jag blir så less på alla som står och tittar och figulera, nä tacka vet jag Ikea katalogen! Sen efter de hade kollat på olika krukor i 30 minuter så gick vi in i den Svenska mataffärn, de hade allt jag inte saknade. Jag vill bara ha lite Falukorv och leverpastej, då skulle jag vara nöjd.

Nu kanske någon undrar varför jag skriver mitt inlägg så tidigt ikväll för jag skulle ju på rodeo, ja och jag skulle ha gjort det. Men hon jag skulle fara med ringde när jag var i duschen och jag skulle ringa upp henne och jag har ringt två gånger under 3 timmars tid och hon har inte hört av sig. Jag känner mig som ett barn och känns som om Pat tycker synd om mig och då känns det ännu mer som om jag vore 11 och hon söker vänner åt mig. Man känner sig så utelämnad i denna situation, om jag kunde engelska flytande kanske det inte hade vart en sak och bli bästa kompisar med alla. Men anyway hon vet inte vad hon går miste om! Känner mig heller inte så bitter över rodeon, känner mer bitterhet att jag missade Noice Makers och Jonas missförstånd med att köpa puffar ( Han skulle tydligen köpa cigaretter men missförstår puffar så han köper kalaspuffar), det är sånna saker jag vill uppleva just nu. Men förhoppningsvis är kanske någon stackare avundsjuk på mig och skulle vilja sitta här och vänta på Jamie att ringa. Fast hon verkar ju förövrigt lite virrig så det kanske är normalt tillstånd för henne att glömma bort folk, hur kan jag veta, har kanske pratat med henne högst 10 min.

Hur som helst, om det nu slutar med att hon ringer får jag väl uppdatera mer sen. Men just nu känner jag mig bara trötter, ska leka med min kamera sen och göra lite P.s filmer!

Update!
Det slutade med att jag for till Calgary med Michelle for att ga pa en bar, men det jag inte visste var att det var en cowboy bar, sa jag hade helt fel dresscode, som att ga pa bal med jeans och en troja!. Jag har skoj, min kamrat Michelle har kammat hem en kille, jag bevarar det varsta! Sen sa traffade jag en kille som sager att han ar Michelles kusin och nu kallar han sig min kusin, hur kan det ga sa har fel? Han var snygg som en larka, en rikgit Cowboy, snygga killar far inte kalla mig sin kusin, too bad for me. Michelle och killen har forsvunnit, jag blir radd. Om det blir hemskheter ska jag borja prata svenska!

Jobbat över

Imorse när jag vaknade tänkte jag, när jag kommer hem ska jag sova. Men ack så fel jag hade, Jamie kom och bad mig jobba över och snäll som jag är sade jag jahaa, ja det kan jag väl, fast på engelska! Så jag jobbade från 7-18.30! Jobbade med en tjej som heter Meagen vi är kompisar nu, hon var så jäkla stressad så jag fick be henne att hon skulle tro på sig själv och allt skulle ordna sig. Sen lyckades hon säga mitt namn rätt, då blev hon så glad så hon gav mig " Give me 5". Jag vart häpen och sen frågade jag lite snyggt hur gammal hon var, 26 och jag som trodde hon var 18! Sen när jag sa att jag skulle gå så kom hon mot mig, kramade mig som hon vore ledsen och sen gav hon mig sitt numer så vi ska hitta på nått nån dag. Spännade, hon verkar trevlig. Jamie har förövrigt bjudit med mig på rodeo imorgon och jag har ingen aning om vad man har för kläder på sig då, så jag satsar på Jeans och en tröja. Det känndes som om hon bjöd ut mig på dejt, för hon lät så nervös när hon frågade och sen gav hon mig sitt numer. Så nu måste jag srkiva ett manus före jag ringer, hon lär ju inte förstå ett jota av det jag säger. Och stackars hennes pojkvän som ska hämta mig imorgon.

När jag kom hem ikväll efter jobbet pratade jag och Pat med varandra och hon berättade att chefen på LTC hade kommit till henne och skytit upp mig och var så glad att jag var där och att jag knappast hade behövt inskolas och sen så har de på Acute Care tydligen också sagt till Pat att jag var en klippa. Det värmer.

Annars en lugn kväll hade velat sova vid 20 men Michelle är här så jag var tvungen att vara uppe länge. Vi skall shoppa imorgon och jag ska köpa en filmkamera, JIHO! Och det bästa av allt, jag ska äta på Ikea, vilket betyder svensk mat! Och ja, jag skiter i om jag ej inte kan äta det, jag äter det som kan ätas! Jag hoppas på Falukorv, det skulle göra min dag. Köttbullar är jag inte lika sugen på.

Förresten såg jag och Pat på bilder från hennes sverige resa och helt plötsligt kom en bild på pappa och jag började fnissa som en lite flicka
- Hihihi, theres my dad, hihihihi I havent seen him for 3 weeks now, hihihi!
Måste ju skärpa mig, de kan ju tro att jag är totalt körd i huvudet.

Dagens bästa
- But i can fix so he can poop in his bed, its easier for both of us.
- Hey, you know, he is a Cowboy and a cowboy dosent poop in his bed!
- Oh, thats right, (what the hell im thinking with?)

Hejdå och jag hoppas på att Noice Makers sjunger Eloise för Johanna imorgon och att någon kanske sänder mig en tanke eller två imorgon när de är fulla.

En ledig dag

Idag har jag vart ledig och jag vaknade rätt så tidigt för att kunna prata med folket där hemma. Men tji fick jag, vars var alla? Inte en jäkel på msn och kom det in någon så var det ingen jag ville prata med. Men jag ska göra nytt försök på Söndag då jag vill höra alla fyllegrejer från logen. Jag skulle i princip kunna offra min ena fot för att bara få vara på logen i helgen och sen få fara tillbaka. Om jag hade valt Norge så hade jag farit hem denna helg, men självfallet väljer jag det land som ligger längst bort från civilationen Granö.

Så vad har jag gjort på min lediga dag. Tjao jag plockade ogräs och där har jag en sådan rolig sak att berätta. Jag gick till garaget för att hämta min ogräs-grej och när jag skulle låsa garaget gick inte det ( för de har så konstiga handtag). Så då fick jag den briljanta ideén, jag låser dörren från insidan och sen öppnar jag carporten, trycker på stäng knappen för att sen springa eller rulla ut. Allt gick bra, jag kom ut. Men vad tror ni händer, jo självfallet är det en sån ny carport så den ser om det kommer nått i vägen, så när jag kom ut så började carporten gå upp. Så, ja min briljanta idé gick i stöpet. Men tillslut lyckades jag figulera ut hur man låste.
Sen så har jag bakat en paj idag, den vart väl rätt så bra, inte lika bra som gårdagens mat, men man kan ju inte alltid vara på topp. Och jag har också dammsugit, Pat har inte sett det än, så nu kanske jag vet hur det är att vara gift, hehe!

Annars så har jag inga planer för min helg. Jag jobbar imorgon min första egna dag på Acute care, de får ta mig för den jag är. Om jag inte uppskattas börjar jag prata svenska, så enkelt är det! Har inga planer för helgen. Har hittat Pat´s spritskåp och ja det är bara sprit och Whiskey där. Kanske drar en luring med tanta och lyssna på Noice Makers. Nejmen skämt och sido, det blir nog en lugn helg, frågan är ju om jag kan hantera det nuförtiden? Är van med full fart, men det blir nog skönt att bara vara tror jag.

Slut skrivet för ikväll, för det har inte hänt nått nytt. Herr Tjock och Fru Tjock verkar ha tagit en break i deras nya liv, inga mer intriger. Tråkigt för mig. Gillade deras fight.

Detta var allt från Black Diamond över till Granö

Hagel som baseballbollar

Det jag nu kommer skriva kommer ni inte tro men det är 100 % sant. Igår kväll så haglade det i en by sydväst om min by och haglet var lika stort som baseballbollar. Bilar, tak, silos förstördes! Sen så kom en tornado och tog med en bondes alla saker ungefär. Och idag i Calgary haglade det hagel lika stora som golfbollar. Jag kan inte ens tänka mig hur ont det gör att få på sig det. Tänk att få massa baseballbollar på sig. Sen på nyheterna idag så fick jag lära mig hur man ska göra när det kommer en tornado, jag ska träna på det in case of!

Annars har jag gjort mat idag, det vart succe, så nu får jag prestations ångets. Sen så har jag rensat ogräs, det är tråkigt och är inget jag har gjort sen jag arbetade på kyrkan. Men vad gör man inte för att folk ska tycka att man är duktig?

Imorgon är jag ledig, jag ska damsuga och sen gå på upptäcksfärd. Fast först ska jag skriva upp min address ifall jag går vilse så vet upphittaren vars den skall skjutsa hem mig. Annars inget planerat, kan bli en spännande dag.

Hejdå


Fast anställning!?

Idag när Pat kom hem så sa hon att vi måste fundera på en sak eller rättare sagt jag och sen sa hon massa saker som jag inte förstod, men jag låtsades förstå. Sen sa hon en sak som fick mig att förstå vad det hela handlade om! De på sjukhuset undrar om jag vill ha fast anställning på Acute Care 50% och de vill gärna veta snart hur jag vill göra. Men hur kan de tro att jag skall veta hur jag vill ha det? Men annars sa det att jag kunde söka tjänsten, tacka ja och om jag sen känner nej jag vill inte mer så är det bara att säga upp sig. Så just nu vet jag inte vad jag vill göra. Känns som ett ganska så stort steg att ta en fast anställning i ett land där man inte har några vänner eller familj. Så jag får väl känna efter. Men det känns ju alltid kul att de uppmärksammat mig och vill ge mig en fast tjänst, jag tar det som en komplimang.

Annars så jobbar jag på och är ständigt trött, jag jobbar med en konstig tjej som kallas Dani, hon ler alltid mot mig och vinkar, jag känner, ehe! Men Jamie kommer alltid och pratar med mig varje dag, skoj. Hon frågar alltid Pat först saker och sen kommer och frågar mig samma sak, så hon verkar tro att Pat är bossen i mitt liv. Hon vill tydligen ta med mig på rodeo i helgen, har Pat sagt. Men hon har inte frågat mig personligen. Skoj det där. Jag hoppas att hon frågar mig och även fast hon har  DC skor som Petra hatar så kanske hon är en trevlig prick och förresten jag håller med Petra, Dc skor och speciellt på tjejer känns lite fel. Så jag får väl se hur det blir med det där. Känner att jag kommer mer in i språket och speciellt när jag pratar med männiksor som ser snälla ut, för då blir jag inte så nervös. Och idag när en man spydde på jobbet så sa jag
- nejmen! han spyr ju!
Mina kollegor fattade inget, men det kom som en reflex att säga det på svenska. Sen så blir jag så jäkla less på mina kollegor de tror att jag inte kan hantera avföring eller vomitus( spya).
- Are you sure that you can do it?
Men hallå jag har faktiskt jobbat sen jag var 16 inom åldringsvården, det är inget nytt för mig.

Jag är förövrigt rädd för mig själv nu. Sen när lyssnar jag på riktig country? men det är som om jag följer med strömmen och lyssnar på country kanalen. Man kan ju inte sticka ut för då får man inga nya kontakter.

Ska nu se på Allsång på skansken och sova sen tror jag. Min trötthet tar död på mig.

Fight!

Igår när jag pressade hårt på min bränna som förövrigt verkligen känns idag, så uppstod en fight mellan mina grannar. Vi kan kalla dem herr tjock och fru tjock och JA jag vet man får inte kalla nån tjock utan att ransaka sig själv, men hallå jag är i Amerika, ni kan bara tänka er hur de ser ut! Så de började bråka om att Herr tjock tyckte Fru tjock var dålig på att trimma med trimmern på gräsmattan, fru tjock blir så ledsen och skriker på honom och säger att hon - At least trying!
Och ni ska veta deras gård ser ut som 20 svåra år, tänk er en amrikansk film där det är verkligen sunkigt, så ser det ut där. Hur som hellst blev Herr tjock då förbannad på frun och sticker. Det var spännande, han kom inte tillbaka förrens kvällen tror jag. Och idag har de jobbat lite mer och de kramades och pussades. Och det roligaste i det hela är att jag och Pat sitter och spanar in dem via fönstret.

Igår såg jag även Allsång på skansken som min far påminner mig om ungefär varje dag, så igår tog jag modet till mig. Och jag rös till introt, jag rös till Lasse stefans ( Sen när ryser man till Lasse stefans, jag vet inte om jag skall gråta?) och alla allsånger rös jag till. Jag har blivit så blödig, men att höra svenska är fint.

Idag har jag jobbat och varit passivrökare, jag blir så slemmig av all rök de rökare så jag vill spy. Men man vill ju inte vara utanför den heliga cirkeln. Sen så pratade jag med en kvinna
- Hey my name is Sara and i come from Sweden
- Well i think you should go back to Sweden.
- Eh, why?
- Because then you dont have to starve.
Så ja hon har väl rätt jag har väl svältit i 3 veckor snart, men jag har blivit van och nu går det finnemang att äta två gånger per dag vilket jag inte trodde för 2 veckor sen! Har annars bakat bröd idag, det vart bra, eller rent utsagt helt perfekta. Men mjölet tog slut, så nu har jag bara rismjöl kvar, hoppas på att det är bra.

Har förövrigt träffat Bus-Håkan idag på jobbet, det är synd om stackarn han sitter i rullstol nu, sedan så träffade jag krummen på Stampede roligt att han blivit en Cowboy och sen så såg jag även Ruth på stampede hon har klippt sig kort, har även jobbat med Soffan på Acute care hon är en L.pn.
Tänk att det finns folk som liknar människor i Granö här i landet i väst!

Annars inget på hjärtat. Eller jag funderar fortfarande varför inte Sara´m svarar på mail eller kommenterar. Hon kanske har skaffat sig en fulong?

Dagens roligaste
Johannas skämt om att buggen ger energi!
Och när Pat berättade att Jody egentligen brukar vara väldigt blyg och att det var ovanligt att han vågade ta nästan okända människor i hans bil på grund av hans blygsel. Så hon tycker det är roligt att vi funnit varandra. Heheh

Over and out

Bilder från helgen

Doogie Doo


Rodeo


The Rockies


Doogie doo

I onsdags begav jag och Pat oss till Calgary för lite festligheter. Det jag då inte visste var att det verkligen skulle bli festligehter, jag tänkte mer
- AH, en brud från Granö klarar av allt.
Jo tjena! Så i Torsdag for vi på min allra första doogie doo frukost, vilket innebär att du far klockan  07 till lokalen du äter lite frukost sen får du dricka hur mycket alkohol du vill och då menar jag HUR mycket du vill. De går runt med tillbringare med groggar, Whiskey flaksor överallt, shots, öl, Ja i princip allt du vill ha fanns där. Så där var jag, partade som aldrig förr och alla som känner mig vet att min mage är en känslig mage. Så vid 11 frågade jag Shannon hur länge det var kvar av festen och svaret blev en timme. Självklart tänker en brud från Granö såhär
- AHA, en timme kvar. Vilket måste betyda att jag skall öka takten med drickandet så jag inte går minus på denna fest ( Vilket jag ändå inte skulle göra för jag fick biljetten)
Så självklart ökade jag takten, men jag blev full. Så mamma, pappa, Leena, Peter, Rikard ( Ja i princip alla över 30 kan skippa detta jag skriver från och med nu) Jag blev så full så jag var tvungen att gå på toan andas tre gånger och sen in se
- Åh fan, jag måste nog spy lite granna.
Så där satt jag och spydde. Mina vänner blev oroliga. Så efter all dricka kommit upp gick vi till en bar där jag sa i princip hela tiden
- Jag skulle hemskt gärna vilja gå hem och sova.
Fast de tvingade i mig Pommes frites, vilket var världigt bra för mig och jag tror jag drack tre flaskor vatten. Sen var jag på G igen. Jag fick färg i ansiktet jag kunnde börja se med båda ögonen ( För förr var jag tvungen att se med ett öga för att inte det skulle bli kopior av de jag pratade med)

ALLA ÖVER 30 KAN BÖRJA LÄSA NU IGEN!
Så efter vi vart på den baren for vi till den berömde baren Cowboys. Vilket var en skit skoj bar. Jag fick till och med dansa kanadensik bugg med en kille, tror han hette Tyler. Han var en Cowboy tror jag. Eftersom jag skriv tror betyder det att jag inte frågade honom. För övrigt började mina vänner inklusive Jody har börjat säga att de Love me mycket, lite jobbigt för mig att hantera! .Så där var vi tills kanske 20, sen var det bara att fara hem och sova.
Sen idag, Alla över 30 kan sluta läsa här! Så berättade Kyle att just efter vi hade farit från baren Cowboys så hade ett mord skett där inne, det lyckliga i denna historia är att vi inte var inne, vi var där ute. Men tänka sig.

På fredagen tillbringade jag på Stampede ground och såg Rodeo. Hur jäkla coolt är inte det på en skala från ett till tio? En kille på 12 bast vann bullriding ( Tjurridning) och en annan som tävlade i den vuxnadelen hade brytit benet men hedde av sig gipset bara för att tävla. Detta kallar jag manlighet, ni där hemma som tror att ni är höjden av manlighet, ni är egentligen bara barn. För här rider man på tjurar vid 12 års ålder.

Sen idag lördag har jag vart nära the Rockies! Snacka om landskap, går inte att förklara. Vitmyrberget(?) är ju egentligen bara en kulle!

Förresten vill jag bara poäntera att här i Kanada är stringtrosan fortfarande inne, alla verkar använda dem även dem över 40. Det chockerar mig och jag vill inte bli en sån flicka, så jag får väl vara utmobbad men slippa lida som de andra gör. Såg en kvinna hon kanske vägde 130 kg och hade sringtrsor så det syntes, jag skrattade för mig själv!

Käre doktor!

Idag stod Sara och pratade med en av våra doktorer och hon tittar på mig och säger sedan till doktorn
- Oh, yes she is new, Sarah
- NONONO, her name is Sara ( och uttalar det på svenska), I have meet her before.

Jag vart så där glad så jag gick i korridoren och log. Tänka sig att en doktor kom i håg mig och kunde utala det helt rätt, inte ens folk i skåne kan uttala mig namn. Annars har dagen vart bra. Tanis gick runt och visade magen igen, jag ser fortfarande inget. Hon är smalare än vad jag någonsin kommer att vara eller bli. Och de flesta sa
- OOOOH, SO CUUUUTE TUMMY!
Tror folk ljuger, det är som om när jag säger att de är bra på svenska. De är ju skit kassa, men man vill ju inte verka vara elak.

På jobbet idag när alla hade så mycket att prata med varandra om så satt jag och tänkte på min och Johannas nakenbilder och kunnde inte ungå att börja skratta inombords, hade lite svårt att hålla det inne. Men man kan ju inte börja skratta högt. Sen så har jag även noterat att en arbetskompis äter samma saker varje dag.

Solat en stund idag, solen tar på så fruktansvärt mycket här. Sen när Pat kom hem så upptäckte vi en vattenläcka i källaren. Jag fick dåligt samvete och funderade på om jag kunde ha gjort det. Men självklart var det inte jag, men tänk om. Det roligaste i denna misär är att Pat är lite rund och när hon skulle gå dit vattenläckan var så var det ju så trångt så hon tog sig knappt in, sånt tycker jag är skoj.

Klippte även gräsmattan idag som jag lovat. Min granne som förövrigt  också är tjock spanade in mig. Jag tyckte det var jobbigt och funderar på om han aldrig sett en kvinna klippagräset?

Notera. jag far till Calgary imorgon för nya äventyr. Så jag lär väl inte skriva nått på ett tag.

Förresten efterlyser jag Sara´m om någon sett henne eller hört henne, meddela mig. Börjar bli orolig!

Nice skirt

Jag kom på att jag ej berättat att jag var på en galleria i söndags och försökte shoppa och när jag väl kommer in i en affär kommer en tjej gående fram mot mig ( som om det vore catwalk). Hon tittar väldigt dirty på mig och pekar på mig kjol
- OOOOHH, nice skirt, i like it
Och sen tvär vänder hon, fortfarande som om hon vore på catwalk. Jag blev där emot rädd och tänkte, fan ta mig här i från.

idag har jobbet varit helt otroligt bra! En tjej ville bjuda mig på middag med hennes man och syster, de är vänliga här! Men jag tackade nej och sa att jag gärna kommer någon annan dag. Sen så pratade de flesta till mig idag och var snälla och trevliga. Juliee är historia för mig! Sen så Tanis som ville bjuda mig på BBQ visade sig sin mage idag.
- Jaha, nej man ser inte att du är gravid, du är fortfarande smal! :)
Då drar hon upp tröjan och säger att det syns bättre utan tröja. Jag såg fortfarande inget, men log bara. Känndes lite eller mycket annorlunda att dra upp tröjan för en vilt främmande människa.

Sen så funderar jag på om Familjen Englund verkligen läser högt ur bloggen varje dag, är det högläsning som gäller? För blir det inte mycket att läsa högt och blir man inte torr i munnen? Om ni nu läser högt vem har den stora äran att läsa högt! Rykterna om denna högläsning har gått enda längst in i byn. Mycket facinerande. Och om ni läser högt så ska jag skriva massa roliga saker om Johanna som hon aldrig kommer vilja läsa högt, hehe! Nej så elak är jag ej, tror jag!

Bara bilder

Mer om min helg är i förra inlägget, det är bara att rulla ned


Well i talking about stampede!

Jag är inte död om någon trodde det. Jag har vart i Calgary i helgen. I fredas var vi på Stampede Parade, vilket inbär att det är en parad med massa cowboys, marching bands, gamla bilar, clowner och massa mer saker. Det är faktiskts Nord Amerikas största parad, så det är väl faktiskt något att skryta lite över och ni alla som gick dagis med mig så ja, det var större än vår hattparad som vi hade! Sen efter paraden for vi på Boston Pizza och mötte upp Tim och Jody för att dricka lite drinkar och jag skall erkänna jag är less på alla dessa drinkar, men man vill ju inte visa att man är bangen. Sedan for vi hem till Shannon och fortsatte där, mina kära vänner började bli fulla, så fulla så att ena började grina, för hon hade tydligen kysst en frisör en gång och det var en känslig bit. Sen när hon vart glad så blev hon på " I Love You" humör. Så nu säger hon att hon Loves me, känns lite jobbigt, för jag känner mig taskig att jag inte kan säga det tillbaka och jag vill inte säga det än för jag kan inte säga det till henne före jag har sagt det till Johanna, hehe!

På lördagen hade jag kanske en hangover eller nått sånt, för jag sov till 12.15! Men vi duschade och for sedan och köpte en Cowboy hatt till mig, because im a Stampede babe ( Whats happends on Stampede, stays on stampede). Sen när jag förvandlat mig till en Cowgirl så for vi till Stampede, ja jäklar vilket drag. De som inte vart på Stampede kan aldrig i sitt liv förstå hur stort det är. Det är cirka 500.000 människor som är där VARJE DAG och det håller på i 10 dagar! Så jag var faktiskt i Calgarys Flames hemarena. Anyway, vars man än kollar så är alla cowboys. Så först skrattade jag när jag såg att alla hade boots, jeansen rätt högt upp, ett stort skärp och självfallet skjortan i jeansen. Men ju senare klockna vart så tyckte jag att det var snyggt och att alla som hade skjortorna utan på såg rätt så gayiga ut ( VAD HÄNDER MED MIG!?!?!?!)
Så jag såg för första gången i mitt liv Chuckwagons, som förövrigt bara finns här i Alberta. Det var faktiskt ganska så kul att se.


Jody och jag pratar
- Soo here in Canada every cool guy rides horses, is it like that in Sweden?
- Ehh, If I hear that i guy like horses i think that he is a gay and i think that many swedes think thats to.
- Really?
Jag har nog aldrig sett en människa bli så häpen, han tittade på mig och frågade really kanske 5 gånger.

Eftersom mina kamrater drack igår, lördag ,så vart de lite påverkade ( Vill understryka att jag inte drack). Så var det en av mina vänners roomate som vart så dryg så jag trodde helt seriöst att jag skulle börja skrika på svenska att han skulle hålla käften. Okej så dryg var han kanske inte. Men han måste vara världens nörd och pratar om en helt ointressant grej i 10 minuter, som till exempel hur en baseball maskin funkar. Man kan förklara det på 10 sek om man vill
- Bollen skjuts ut och du skall försöka hitta den.
Jag försökte med min allra ointressantaste röst få honom att förstå att jag ej var intresserad av att veta och han fattade inte. Jag gick och ställde mig brevid Michelle, han kom senare efter och fortsatte. Jag fick psykbryt!

Jag såg även " The Young Candiens". En helt otrolig show. Folk mellan 6-18 år är med, sjunger, dansar, akrobatik, indiandanser och allt möjligt, helt otroligt bra. Sen så var det massa crosskillar som körde freestyle, dem var också helt otroliga. Jag vart helt såld


Så idag har jag kommit tillbaka till Black diamond. Och jag sörjer att mitt nya headset är konstigt, jag sörjer att min adapter är sönder så att jag ej kan ladda min kamera tills nästa helg. Men det får väl gå an. Jag ska fara till den indiska killen jag köpte adaptern av och ljuga lite. Men han lär aldrig gå på det. Så jag får väl köpa en ny och den var inte billig. Så jahaaa.



P.S Laddar upp mer bilder i ett tomt inlägg

Baren

Idag var det mycket bättre på jobbet. Jag kännde mig bättre, men den jag går med är fortfarande strange kind of women! Hon vill gärna klaga på allt jag gör då vill jag gärna säga
- Okej, men vem har läst 3 år för att bli Uska, du eller jag? Du har gått en kurs på 3 månader och vet hur man torkar rumpa, så skall du eller jag visa hur man gör.
Men snäll som jag är så säger jag inget, ler och gör som hon säger. Hon sa detta idag
- Ohhh, do you not know what B.I.D is? Oh my good, thats not good.
Då ville jag kontra med
- HEY! Jag kommer från Sverige, tror du att vi lär oss vad engelska sjukhus förkortningar här? frågan är ju vem som är mest insnöad, du eller jag?
Men jag sa fortfarande inget, utan log och sa, nej jag vet tyvärr inte det!
Mina arbetskamrater var så oroliga ikväll för vi hade ingen polis som skyddade oss, jag kännde ingen oro. Polisen som skulle vart där, han var hemma. Sen så gick brandlarmet igen. Kan va bra att jag tränar mig med det, så jag inte blir uppjagad.

Efter jobbet följde jag med 4 arbetskompisar till baren. Precis som i Greys Anatomy. Det känndes fel, jag sa först nej,
. För enligt mig ska man inte dricka kvällen före man jobbar.. Men de övertalade mig. Det var skoj, en gubbe bjöd mig på en drink, då vart jag glad. Men jag bidrar inte med mycket prat som jag är van med, men jag gillar att lyssna på folk. En tjej vill ta mig till the rocky mountains och åka snowboard. Sen så påtal om baren så tvättade de deras stekhäll med en vattenspruta+vattenslang, det har jag aldrig sett förr, jag skrattade lite.

Sen idag på jobbet kom Jamie fram och pratade med mig ( hon gör scheman). Jag blev så glad så jag ville krama henne. Hon vill bli kamrat med mig har Pat sagt. Hon verkar himla trevlig, hon skrattar mycket, men inte som den konstiga kvinnan. Jamie verkar helt Okej. Hon tävlar i rodeo, det låter tufft. Och varje männsika man pratar med här har hästar och om man frågar
- How may horses has you?
- Hmm, a few!
O herre gud, kan man inte säga antalet så är det rätt många. Det är vanligt att se mer än 10 hästar i en hägn!

--> Huset jag bor i
--> Vardagsrummet

Många kallar mig deras kusin. Det känns fel, för jag är nöjd med mina tre kusiner, jag behöver inga fler! Och eftersom de pratar så mycket om mig som deras kusin, så drömmer jag om mina riktiga kusiner om nätterna, skoj. Ingen dröm på engelska än. Jag längtar lite tills den kommer.

Hejdå mina vänner och kamrater. Och jag tycker det är kul att många läser och ÄNNU roligare när ni kommenterar :)


Första dan på jobbet

Jag har gjort min första dag idag. Det var väl rätt så skoj. Men hon jag gick med skrattade hela tiden och på helt fel ställen och hon känndes helt fel. Om jag hade fått byta ut henne hade jag slippt le hela tiden, för jag vägrar skratta åt saker som inte går att skratta åt
- Tiitta en kopp. HAHHAHHAH
- Eh, okej?!
Jag gillade inte henne. Jag tror heller inte att hon fattade att jag var ny och från en helt annan världsdel. Men hey, jag vet ju att jag är bra. Och spännande vart det där brandlarmet gick, det tjöt så jäkulst. Och där står man alldeles ny och försöker lära sig ett nytt jobb och nytt språk och helt plötsligt går brandlarmet. Men det var ingen fara tydligen, som jag förstod det. Hon jag gick med började skratta. Sen så är det ganska så mäktigt att det finns massa poliser i sjukhuset hela tiden. De sitter där på en stol och sen går de runt och ser starka ut och sen sätter de sig igen. Spännande jobb. Sen så kom en sheriff in, hur ofta ser man en sheriff?
Sen så är verkar dem inte veta vad sekretess är här, man pratar öppet om patienter som den andra parten inte har nått med att göra. Det bryter mot mina principer, så om nån frågar mig så skall jag säga
- Oh, i dont understand, i come from Sweden...

Hur som helst jag hoppas på en bättre dag imorgon. Jag låter mina tankar fara till de Tahiländskorna jag har jobbat med i sverige och tänker att dem gör det bra! Kan inte språket och jobbar som ingen annan kan. Jag kan i alla fall språket till en viss del men jobba som bara den kunde jag inte klara av, det gör mig förbannad rent ut av. Men man skall kanske inte ha så höga förväntningar på sig själv?

Nu ska jag gå och jag funderar på vars alla kandenskillar är? Jag har inte sett en enda snygg kille sen jag kom. Kan det bero på att det inte finns snygga killar här?

Aja, nu går jag. Känner mig less i huvudet.

The tower of power

Idag har jag vart i Calgarys tower och nej det heter inte the tower of power. Utan Allysen tyckte det var ett hippt namn. Men det var ganska så häftigt att vara där uppe, det var glasgolv! Ungefär så mycket har jag gjort idag. Igår kväll drack vi igen för ovanlighetens skull och jag börjar bli less på det, jag är van att dricka för att parta, här dricker man för man är törtsig. Hur som helst jag vart lite onykter för första gången, men dagen hade varit så varm nästan 35 grader och jag hade brännt mig så mycket. Men jag vart lite onykter och min enegslka vart pinsamt dålig, stackars tjejen som vill bli kamrat med mig. Eller det kanske är bra, hon är lite annorlunda än så länge. Hon gillar mineraler och stenar, HALLÅ? Sen när blev det intressant? Och om man gillar sånt kan man ha hål i näsan och ögonbrynet då? Känns lite som en konstig matchning. Hon vill festa med mig fler gånger sa hon. Jag sa
- Yeah thats sounds like a good idea!
För det är den enda fras jag är bra på att säga! Hennes "girlsfrinds" kommer att älska mig sa hon. Eh okej. Jag gillar inte att man säger girlfriends här, det låter ju som om jag är lesbisk
- You know my girlfriend   ....... ( Johanna, Sara, Petra)

Jag har inget att meddela. Jag börjar jobba imorgon. Det känns mycket spännande. Hoppas jag får vara med nån som är pratig så jag bara kan säga
- Yeah.. Yeah. Ooo, thats sounds like a good idea!
Jag lär känna mig kass. Men jag är duktig, men det kanske inte dem inser pågrund av min bristande talförmåga!


RSS 2.0