Fosterställning

Idag for jag och Pat på en marknad i Millerville, klockan sju var jag tvungen att vakna efter 6 timmarssömn. Och egentligen är jag inte så förtjust av att gå och titta på saker så tidigt på morgon och det var bara 10 grader, jag frös som en stövar! När jag kom hem tog jag mig en powernap och vaknade av att någon sa
- hello
Och där låg jag i fosterställning kunde inte säga nått, det enda som kom från min strupe var bara små andetag som försökte forma ord. Jag försökte lyfta på huvudet men jag var som förstenad, det enda som jag kunde röra var mina tår och vad kan de hjälpa mig med? Jag låg där i 2 minuter av rädsla av att blivit förlamad eller straffad av Gud för mina synder. Men huxflux kunde jag röra huvudet och kroppen kom igång. Detta var en skräck upplevelse utan deslike!

Jag gick för 20 minuter sen till jobbet, en riktig powerwalk gick jag. Jaha, men skulle jag vara där? Näe, jag skulle inte vara där förrens klockan 16, kan ingen säga det till mig en dag före? Men jag klagar inte. Det kunde ju vart värre, jag kunde ju kanske varit förlamad fortfarande. Så nu fördriver jag tiden tills jag ska gå till jobbet igen, göra ett skift som jag aldrig gjort. Men det går nog bra, man är ju en Paulssonare. Paulssonskaran är en liten population, men arbeit de kan dem!

Jag tänker skryta lite här, kan ni hantera det? Jag sitter och skriver mail till en Svenska som vunnit os brons i skidhopp i Calgary året 1988! Så jag borde anses som d-kändis nu. Jag hoppas att jag får komma hem till henne och bära hennes os-brons och kanske utöva lite skidhopp.

JAHA! Vad tror ni händer? Detta är en uppdatering, det förra skrev jag 15.30. Så jag sitter här fullt upp med att försöka vara rolig, som det oftast misslyckas med. Telefonen ringer och jag har ju blivit mogen igen så jag svara i telefon
- Hi, Sara speaking ( Så jäkla fult sätt att svara på!)
- Hi, Its Carol from Acute.
Och det hon hade att säga var varför jag inte kommit på jobbet och jag förklarade som det var att jag skulle jobba på LTC kl 16, men nähä, det skulle jag inte. Ingen hade sagt att jag skulle vara på acute, så jag var 38 min sen. Det jobbiga är ju att ens LTC skickade hem mig, att de inte visste vilka som skulle jobba. Men det löste sig ju hur som helst. När jag värmde upp min middag på jobbet så tyckte mina arbetskamrater att det luktade gott. Fast blir man förvånad? Jag kan ju de små knepen att göra en gourmet middag. Min kock kollega Jamie Oliver säger alltid att jag har "det"!

Vet ni, vet ni vem Oscar trodde jag hade som fripass till? Ni vet fripass, jag tror det kallas så. En kändis som knackar på min dörr och frågar om jag vill vara med om en svängom och även fast jag är gift och har tre barn så vet min man att det är mitt fripass så jag får göra det ( Det är väldigt viktigt i början av ett förhållande att berätta vem det är!). '
- men Sara din måste ju vara Johan Glans!
Haha, Johan Glans. Så dålig smak har jag inte, visst han är den roligaste jag vet. Men, mitt fripass skall vara en av de snyggaste som bor på denna jord. Jag tror det Oscar mednade
- Sara, den enda kändisen som skulle kunna tänka sig vara med dig ör nog Johan Glans, han är ju inte direkt så fager.

Uppläxning

Jag fick mer eller mindre uppläxning idag av min roomie Pat. Hon anser att jag måste svara i telefon, men om jag är ute kan ju inte jag höra telefonen. Och oftast när jag äntligen hör att det ringer så är det inte ens något viktigt
- Hello, have you clothes on?
Okej, nu ljög jag. Men det är oftast något som inte ens är viktigt för mig, något de redan har bestämt. Jag vet inte om jag sagt detta, men om jag gjort det så ber jag inte om förlåtelse. Jag skulle fixa mer jobb i höst så jag gick till Jamie och fixa det, men då ringer hon Pat och ber Pat komma över så pat kan bestämma också, och sen frågesatt hon vissa saker, varför jag inte tog den dagen ocv. Det känndes som om jag var 10 år och inte hade en egen vilja. Men hon vill väl vara snäll, men jag är faktiskt 19 år och kan faktiskt köpa ut alkohol, det måste betyda att jag är gammal. Var lite upprörd över det där imorse.

Jag får massa mail från svenskar i Calgary nu, det är fint. Jag ska försöka agera normalt och ska försöka fixa så man kan träffas nån gång. De sa att de brukar ha massa aktiviteter, det låter ju helretro! Som om jag gått med i PRO, jag hoppas att man sjunger i bussen också. Jag hoppas så mycket att människorna är normala och att de förstår att jag faktiskt är den trevligaste och snyggaste jäntan innerst i byn ( kanske inte så svårt att vara det!).

Jag ska vara så tråkig ikväll att inte skriva mer. För jag inget på hjärtat, för inget har hänt, inget händer här.

HAHa och jag som sa att inget skoj händer! vad händer när jag skrev det, jo jag fick ett mail av nån Svensk kille i Calgary
-"Hej Sara,   Det ar endast 2-3 lektionstimmar per vecka. Men man far 15 credits om man klarar av KreditKlassen. Dessa kredits ar godkanda av AB Learning!!   Det ar inte forsent att anmala dig, du verkar ju mycket duktig pa svenska. Kan tanka mig att du kan borja meddetsamma, dvs ga rakt in i "KK 2'. Ring garna varan Lararrepresentant Catharina"

HAHA. Jag verkar väldigt bra på svenska! Jomen man tackar, man fick väl inte Vg i svenska i 6 år för ingenting?  Jag läste detta och skrattade högt och men sen fick jag ta mig samman och svara seriöst. Jag förklarade att jag faktiskt bott i Sverige hela mitt liv så jag hoppas att svenska är bra och att jag inte behöver börja skolan, för jag har faktiskt gått i gymnasiet i Sverige.
Alltså detta gjorde min dag. Jag slår vad om att han är en stockholmare, tror att jag ska fråga

JA JAG ÄR LYCKLIG

JAG KÄNNER MIG GLADARE ÄN GLADAST! Nu kanske någon undrar varför jag är så irriterande glad? Jo jag har hittat en Svensk skola i Calgary och det har en skandinavisklubb. Så jag tänkte, vad har jag att förlora jag skickar ett mail och frågar de på skolan om de har elever i min ålder och sen tänkte jag inte mer på det. Det tog kanske 15 min sen fick jag svar
- Tyvärr finns det bara en 14 åring
Och efter min upplevelse igår med 14 åringar så känner jag mig less på 14 åringar. Men längre ned i mailet så undrade hon om jag ville vara frivillig hjälp på skolan. Och jag som alltid tänker
- Fan heller att jag jobbar Gratis, tid är pengar!
Men jag är ju en ny person, så jag sa
- Jamen självfallet vill jag komma och hjälpa till nån dag!
Så jag är nu en volontär. Så jag har varit glad hela dan, tills jag kom ned till datorn och såg att jag fått ett mail från nån människa som jag aldrig hört talas om. Det visade sig att hon är en 18 årig tjej som bor i Calgary och gått i den Svenska skolan, det var då jag blev lycklig. Tänk om hon kunde vara en normal människa som jag kunde börja umgås med?! Vore inte det toppen!? Så jag svarade ett trevligt mail, jag måste nog förövrigt låtit väldigt klämtjäck, så hon blir väl rädd. Men förhoppningsvis inte! Så jag håller tummarna att vi kan bli vänner och umgås, prata svenska och göra något typsikt svenskt! Det vore i alla fall askalas att bli kompis med en kanades som kan Svenska! Då kan man ju lära känna denns kanadesiska kompisar och huxflux får man ett större nätverk.  Hur som helst, jag har stora förhoppningar.

Annars inget nytt, jag har kommit tillbaka i det omogna tillståndet då jag inte svarar i telefon. Jag känner att jag inte behöver svara, jag svarar efter klockan 17 har jag kommit fram till. Man måste väl inte alltid vara tillängbar? Om ni vill nått får ni väl komma och knacka på min dörr. Så när Pat säger att hon har ringt så har jag alltid varit ute, eller duschat.
 
Jag är alldeles för glad för att skriva nått skoj! gladhet gör mig okoncentrerad jag känner för att springa och hoppa och sjunga nått glatt. Men istället ligger jag i sängen, lyssnar på nån bra låt, men det är ju rätt så likt det jag vill göra!

Förresten jag har inget nytt att meddela om den kanadensiska kulturen, de har inte överraksat mig mer! Jag är rädd att jag kommer att bli en väldigt kärleksfull person när jag kommer hem, Vore det inte en mardröm?

Kom ihåg att lyssna på dagens låt


Haircut

Jag har klippt mig idag, jag är rätt så nöjd, ville ha nått mer drastiskt, men det blir ju aldrig det! Men jag är blondare än vanligt och har lite mer V än vanligt. Men jag klagar inte eftersom Kari ser mig som kamrat så kostade det bara 300 kr för både klippning och slingor, så va fan, man ska inte klaga för jag är ju snålesten själv. Men denna Kari var övertrevlig, hon kallade mig Sweetie och Dear och sen kramade hon mig när jag var klar. Och då tog jag mig en tankeställare om Viktoria hade kallat mig sötis och kramat mig  första gången jag klippte mig hos henne så hade jag med all sannolikhet aldrig mer gått tillbaka. Kari klippte på ett speciellt sätt, först tvär klippte hon när jag hade blött hår, sen blåste hon det torrt (vilket tog evigheter) och sen plattade hon det och sen äntligen klippte hon, förstår inte riktigt upplägget. Sen så när vi var klar så upptäckte jag att det var snett, det har aldrig hänt när Viktoria har klippt mig och hon har ändå klippt mig sen jag gick i nian. Så jag vart ett tag lite orolig och tänkt att nu var det kört, men hon fixade till det.

Har vart hos Michelle ikväll och ätit hon hade sin bästa kamrat på besök med familj + sin dotters kompis. Dessa två tjejer var de jobbigaste och omognaste 14 åringar. Ena vägrade äta en lila potatis för det såg så äckligt ut. Jag trodde jag skulle få psykbryt, man äter det som bjuds på. Det enda jag ville säga under den tiden var
 -  Men FJAAASK!
Och sen åt de bara en halv korv och 2 brocolis. Man blir inte mätt på det, jag behöver minst 3 dubbla av vad de åt. Men jag är ju en normal person som står för att jag gillar mat. Hellre tjock och glad än smal och olycklig. Det är mitt motto i livet.

Måste förövrigt upplysa er om att jag åt glass och chips medans jag gjorde min brunch. Då tänkte jag
- Jag är faktiskt 19 år, så jag får äta det jag är sugen på, jag är nog gammal att ta sådana beslut.

Pat frågade mig ikväll vad jag kallar mina bästa kompisar mammor
- Well, i call them Leena and A-C
- Dosent you call them mum?
- Ehhhh no.
Varför i hela friden skulle jag kalla mina kompisars mammor mamma? Jag är nöjd över min mor.

Känner att jag inte har något mer att tilläga, inget skoj. Jag vill dock höra över alla ni andras liv!

Beundrare?

I fredags när jag jobbade så ville Denny så hemskt gärna prata med mig hela dagen, men jag var tvungen att sätta en gräns, jag kan ju inte springa runt med en man hela dagarna som inte har någon framtand och är nog gammal för att kunna umgås med min Farbror( nu säger jag inte att min farbror är gammal utan bara lite äldre). Och på Lördagen kom Denny fram till mig
- Sara, I said to Candice that i take the second break with you instead to take the first break, is it fine with you?
- Ehhh, Okey!
Sen så fikade vi tillsamans, jättefin stund, eller inte! Sen till lunchen försökte den gamle räven få med mig ned till fikarummet, men jag sa att jag gillade solen alldeles för mycket för att gå ned dit, han försökte locka mig med att man kunde sitta ut där nere, jag tackade dock nej vänligt men bestämt. Jag tror han bara vill vara snäll med mig, men jag vill inte riktigt välkomna hans vänlighet. Han gav mig också en komplimang över min suntan, gay kanske? Jobbet har gått bra, jag har jobbat med kvinnor i min egen ålder, vi försöker bli vänner, synd att ena är nykterist och den andre är 22årig tvåbarnsmor och att hennes ex sitter i fängelse för hela hans liv, han hade tydligen mördat någon och hon är lite speciellt, men vad gör man inte för att få kompisar? Jag kanske får bli nykterist och börja dejta badboys. Dock tror jag fortfarande inte på att det kommer funka, alkoholen har en del av mitt liv och de där badboysen skulle bli så less på mitt tjat om att vara snäll så de skulle lämna mig snabbare än Barbados magnus skulle ha gjort.

Jag har haft en bra helg, jobbat och stått i och umgåtts med mina vänner. Jag fick en ny kompis på 22 månader, hon gillade mig, även denna mamma vart paff för hennes dotter brukar vara så blyg. Jag måste ha något som drar barnen till mig, jag hoppas att jag har samma dragningskraft hos Cowboys. Vi satt ute och åt och Pat och Jody satt och pratade om något otroligt fint träd som grannen hade och att de var så avundsjuka på denna granne och det enda jag såg var en gran, sen när blev en gran något man blev avundsjuk på? Jag har aldrig varit avundsjuk på Gunnars granar eller tallar. men jag kanske är konstig?

Imorse fick jag smyga mig upp för Allysen sov där uppe och jag smög, jag tisslade och tasslade. Så eftersom jag inte  kunde värma upp bröd i mikron så tänkte jag, aha jag tar biffen som blev över och he i ett tortilla bröd. Jag hade förmodligen gjort det även om jag fick värma upp mina bröd. Men vem kommer ut just när jag har gjort i ordning min goa biffmacka? Jo Pat
- are you going to eat a hamburger to breakfast?
Hon såg väldigt äcklad/paff ut. Då fick jag förklara att jag var värdligt hungrig! Men jag ser inget fel i mitt beteende? Eller borde jag?

Shannons bästa vännina var här ute i BD ihelgen och även Shannon med familj. Denna kamrat kramade mig när hon for hem och vi har aldrig förr setts och sen pussar hon och kramar Pat!
Tänk om jag skulle Pussa krama och säga att jag älskade Leena och Peter när jag for hem från Johanna, De skulle få så mycket munsår ( medtanke på hur ofta jag är där). Jag tror att Kanadensarna måste lära sig att använda de där tre orden lite mindre, de måste ju betyda nått, man kan inte säga det varje gång man pratar i telefon och pussas kan man ju göra med den man är ihop med. Jag skulle tycka det skulle kännas så "lebbigt" att pussa ens kompis mamma!
Och Pat säger förövrigt att hon älskar sin svärson, ja herregud vad man älskar här borta. Om Mormor skulle säga det till Pappa så skulle jag bli rädd. Mäkta rädd!

 

Housewife

Jag har gått och blivit en houswife utan man, barn, hund och bil! Mina dagar ser ut som så att jag vaknar, dammsugar( va fan är fel på mig?), skurar toan, tvättar arbetsbänken, gör brucnh, bakar bröd, går ner till down town köper mat och postar brev, kommer hem, lagar mat, ser tv och sen sover jag! Vilket jäkla liv. och det pinsamma kommer här, man får inte dömma mig, för jag skämms nästan. Jag lagar som sagt mat nästan varje kväll och jag försöker alltid göra nått extra gott. Men min käre roommate säger aldrig något specielt om min mat, jag känner mig som om jag vore gift
- Jaha, jaja, här uppskattar man inte maten man gör. Nejmen gör mat själv då.
Jag känner mig rent ut av som min mor, hon snackar alltid om att vi inte säger något om hennes mat. Nu förstår jag känslan. Man jag sväljer stoltheten och fortsätter att göra mat. För när jag gifter mig med min rika Cowboy eller Nhl-proffs så måste jag kunna visa hur bra jag är på göra mat. Fast jag förstår att ingen av er tvivlar, jag är ju en kung i köket.

Sen så på jobbet berättade Janice att det finns ett gym här i BD, jag vart som eld och lågor, gissa vars jag kommer att hänga min tid nuförtiden? Jag kommer skippa att posta brev, jag ska bli slimmad, jag ska bli stark, ja jag ska bli allt man kan bli på ett gym! Så jag ska köpa ett kort där och försöka träna så mycket jag kan.  Kan bli skoj, jag hoppas dock inte på att det finns massa svettiga män där, jag blir så okoncentrerad när det finns killar omkring mig och då får jag även en fix idé om att jag måste visa hur stark jag är, vilket resulterar sig i en högröd sara och en sara som inte kan gå dan efter. Och hur snyggt är det?! Har aldrig förstått mig på de där tjejerna som lyckas vara snygg på gymmet, jag är alltid röflammig, och svettig. Men det kanske är ett bevis på att jag gör nått.

Jobbet har vart bra, har faktiskt saknat det! Jobbade med Denny idag igen, han vill alltid hänga där jag hänger, han vill alltid prata med mig, han vill alltid ha hjälp av mig. Och jag upptäckte att han har ingen framtand, sött. Jag hade en fin konversation idag med en kvinna som bor där
- Anyway, Have a nice day!
- Eh, You can go to hell.
Okej, ska försöka uppfylla din önskan. Jag uppfattar alla gamlingar här mer fula i munnen, jag har aldrig hört där hemma att jag ska dra åt helvete. Men man får väl gilla läget, jag tycker det är skoj när de be mig göra såna där uppdrag.

Jag hade tänkt mig att vila nu, kanske svara på nått mail eller nått i den stilen.

Rackarns

Jag som va så jäkla peppad på Las Vegas, jag hade stora planer jag skulle gifta mig där nere, jag skulle vinna pengar och allt som kan tänkas! Men nähä, eftersom vi var för sega så var det slut på rean, så nu blir det inget. Pat vart besviken och jag är nog mest besviken. Men de sa att vi skulle hålla utkik eller så ska vi bila ned till Usa, till nått random ställe. Jag vill fara nånstans där folk blir avundsjuk, så folk kan se att jag har tur att jag gör något av min ungdom. Det kommer andra chanser.

Jag är lite less nu på att vara ledig. För det enda jag gör är att laga mat, städa och sitta framför datorn. Men imorgon är jag tillbaka till verkligheten, förmdoligen kommer jag vara trött, less och vilja vara ledig, helt enkelt ett normalt beteende hos en 19 årig svensk tjej. Jobbar 4 dagar i sträck och bara dagar. Själv så föredrar jag kvällar så jag får sova och hinna prata med vänner och kamrater.

Ska klippa och färga håret på Onsdag. Jody tyckte att jag skulle kapa av mig håret, för det hinner ju växa ut innan jag kommer hem, jag tackade för erbjudande och sa att jag skulle tänka på det. Och nej, jag har inte ens tänkt en tanke på det, för jag gillar mitt lagomt långa hår. Hade tänkt att jag skulle göra nått skoj, nått annorlunda. Men jag vet hur det blir, jag kommer hem och man ser ingen skillnad, välkommen till mitt händelserika liv!

Kan dock  meddela att jag kan dricka röd vin nuförtiden. trodde dock aldrig att denna dag skulle komma, för jag brukade tycka att vin smakade skosula, men lite vin till en god stek går ner nuförtiden. Det måste vara åldern som gör det!  Så nu äre bara ölen som ska tränas, kan bli en lång vänjetid med mycket svett och tårar. Men man ska inte ge upp, annars kommer det inte funka.

Har en funderation. Min far när han kommenterar mina blogginlägg så skriver han
- Från din store tjocke far!
Men när jag pratar med honom på skype så säger han, har du sett så tanig jag har blivit och blablabla! Så jag funderar på hur han vill ha det, vill han vara en stor tjock pappa eller vill han vara en tanig? Jag får inte hans ord att stämma.

Jonas hade kommenterat mitt förra blogginlägg och skrivit att jag skulle visa Pat en bild på honom och förklarar att han var världens bästa Jonas. Och eftersom jag är en kamrat att lita på så visade jag Pat en bild på Jonas och detta var det hon sa
- Well  I dont know if he is the best Jonas in the world but he is for sure thu cutest!


Varning för känsliga läsare!

På mitt jobb handlar allt om bajs, vi har bajslistor, vi disskuterar bajs och de vill alltid att vi ska göra en rektal undersökning så vi vet om det finns bajs där inne nånstan. Sen så vill alla hemskt gärna berätta hur bajset såg ut, form, storlek, färg. Jag blir less, va fan låt gammlingarna bajsa, ni får gärna ha en bajslista, men jag tycker det är jobbigt att stå där och disskutera hur det såg ut, för jag tittar aldrig, jag tvär kikar och sen spolar jag. De andra står och studerar ett tag före de spolar.
- Just so you know, Sigfrid have had a BM
- Oh, how did it look like, tell me everything!
- Ehh, hmm i dont remember
- Well i can go and check
- ehh, i have allready flushed!
- Dont do that again!
Ååååh, scary! Jag lovar de kan få och studera bajs hur mycket de vill! Bara jag slipper vara med i konversationen. Mer frihet om bajsandet till kanada önskar jag just nu!

Påtal om mer sånna här saker så stod Pat i en rulltrappa engång och framför henne i ansikts höjd var det en man med en rumpa. Han fes henne i ansiktet, när hon berättade detta för mig var det väldigt allvarligt och pratatde skit om hans urspurng och jag hade full sjå att hålla mig för skratt! Sånna där saker ska man se tillbaka med humor. Mannen kanske var dålig i kistan. Jag tycker det är skoj!

Annars har jag det bra. Jag lever fortfarande, jag äter fortfarande. Påtal om att äta så vägde jag mig igår, jag fick en chock det stod 150! Fast snabbt insåg jag att det var i pound! Annars hade jag ju platsat in i det typiska amerikanska samhället. Ganska häftigt
- Nejmen du vet jag väger 150 pannor!
Jag låter som en helkarl! Jag låter manlig.

Gratulationer går till
- Leena som hade namnsdag igår
- Vera som fyller 1 år idag
- Och på pappas begäran vill han skicka en gratulations hälsing till hans fd. Svåger Anders som fyller år imorgon, den 20 och tydligen så har han inte varit glad sen han blev tunnhårig, så min far hoppas på att detta skall göra han en "hårsmån" glad( lägg märke till skämtet!)

Så ja, jag kanske ska börja göra " Skriv så hälsar jag" istället för ring så spelar vi!

Nu ska jag forsätta med att göra kroppkakor, Pats verkar ha blivit katastrof, men mina verkar gudomliga. Konstigt det brukar vara tvärtom. Man får hoppas att smaken är god.

Hejdådå

Har en gunghäst en träsnopp?



Ps. Tar tillbaka det jag sa om kroppkakorna. Mina kokade sönder, Pat verkar goa. Men jag överlever!

Back to business

Jag är tillbaka till Black Diamond nu efter 3 dagar i Calgary. Jag har shoppat loss på en outlet galleria, rea är nått för mig. Jag har köpt massa hårprodukter, toppar och ett par jeans. Jag är nöjd. Har även varit på Amerikas största Zoo. Jag har även märkt att jag nu klarar av att inte äta frukost utan att börja skaka, vilja spy och bara sitta i min egna värld. Nej nu kan jag faktiskt prata om jag inte ätit frukost. Jag vet att det inte är något att skryta om eller vara stolt över! Men om ni bara viste vilken stor frukostätare jag är och hamnar i landet där frukost är bort prioriterat så blir man lite varm i hjärtat när man gör framsteg och blir en del av deras kultur. Men nu när jag är tillbaka i BD kan jag äta hur mycket frukost jag vill, det är därför jag spenderar mest tid här.

Så vad är nytt? Jo hör och häpna alla! Jag ska till Las vegas, viva Las Vegas! Nu kanske någon funderar på hur jag ska hinna med det eftersom jag ska hem i september. Men sanningen är den att jag inte kommer hem i september, jag kommer hem i December, jag kommer hem lagomt till Jul. Så jag kan önska att någon bett mig följa med på juldagsdansen och att det finns någon rolig nyårsfest någon bjuder mig på. Nu kanske ni tycker att jag låter bitter och ja det kanske jag är! För jag vet inte vars jag ska jobba eller bo när jag kommer hem. Jag hatar att ta beslut.

Lustigkurren Jodys farbror är stenrik och då menar jag stenrik, det är även den farbrorn som nöp mig på rumpan på Doogie doo och det är även den farbrorn som har en son som är snart mogen för att spela i Nhl! Så nu är det ju dödstöten som gäller, för jag ser gärna mig själv som en rik hockeyfru! Pengar kanske inte gör en lyckligare, men va fan det underlättar så jäkla mycket! Har dock inte sett denna pojk än, men om han ser ut som Bonde söker fru Fredrik och agerar som han kan man ju alltid blunda och använda hörselkåpen.


On the road again

Idag på jobbet jobbade jag med en kvinna som tror sig veta bäst och tror att hon är chefen. Men jag vet att hon är inte alls är bra. Men jag säger fortfarande inget när hon tillrätta visar mig, för ingen verkar gilla henne.
Idag när jag tröstade en kvinna med decubitus sår på rumpan, så ville hon visa mig vars på rumpan det var och tryckte dit min hand, vad tror ni hon gör den rackaren? Hon fiser mig på handen och jag försöker tabort handen med hon håller fast handen som fasen och säger
- Oh it hurts right there.
Okej, men ni som känner mig så vart jag inte upprörd eller äcklad, jag skrattade, vad mer kan man göra?

Jag har vart en powerwomen idag igen, lagat mat, klippt gräset, dammsugit och vattnat blommorna. Jag blir så stolt över min nya livstil! Svarade också i telefon och pratade i 6 minuter, jag lyckades också dra ett skämt så hon skrattade. Har nästan saknat att skämta lite grann. Så imorgon tar jag min rumpa och far på nya äventyr i Calgary, har tänkt shoppa, men jag vet hur det slutar. Alla andra hitta kläder och jag står där med inget i handen. Men jag är inte bitter, Barnen i Granö har ju inte ett vattenfall och de är ju inte bittra över det så då borde jag ju inte vara bitter över att jag inte hittar nått i världens största galleria, Eller?

Jag ser cowboys överallt, det måste vara det manligaste som finns att vara en riktig cowboy. Jag har redan lärt mig att syna fejk cowboys. Undra vad som är manligt i Sverige, för i Sverige finns det inga cowboys. Jag kan tyvärr inte komma på nått här på sne arm vad som är manligt där hemma.

Kvinnan från Tyskland säger att jag är den bästa "nursen" på jobbet och att jag måste skynda mig fara hem för annars kommer jag bli en hemsk människa, Kanadensare är så kalla. Så jag ska fara hem och finna mig en man och kanske komma på semseter med han  till Kanada sa hon. Jag tackar för tipset och ska ha det i bakhuvudet.

Nu ska jag försöka hitta på nått. ska försöka hitta på nått skoj. Ska kanske sova.

Ge mig ett svar någon

Hur ska jag veta om jag ska stanna eller inte?! Jag skickade ett mail till flygbolaget idag och frågade hur det såg ut med hemturer för mig senare i höst, ska bli spännande att se. Ibland funderar jag på att stanna tills någon hälsar på mig, kan bli spänannade att se hur länge jag skulle få stanna. Hur som helst lutar det åt att jag stannar ett tag till, känner mig inte riktigt klar här än, känner att jag har kvar
- Se fotballmatch
- Se baseball match
- Se Nhl
- Köra skoter
- Åka slalom, Åk Sara Åk!
- Leka cowboy på en häst
- Prata utan att det låter dåligt ( eller är det bara i min hjärna det låter kasst?!)
- Gå på danskursen med hetingen
- Lära mig dricka öl och ceasar
Det är ganska så rimliga mål tycker jag, svårast hittils är det där med ölen och cesaren. Jag kanske borde stanna, om jag får hemlängtan är ju det bra, då kanske jag inte far ut på såna här äventyr igen och då kanske några blir nöjda att jag stannar i sveariket, kanske morfars? Synd att jag inte är troende för annars kanske den där gud kunde ge mig ett tecken vad jag ska göra.

Idag har jag fuskat med gluten igen, gluten är alldeles för gott här borta, det är som om det är mer frestelser här. kan bero på att jag är ständigt hungrig. Funderar på väga mig en dag, för jag har nog allt kännt att de där kärlekshandtagen har tynat bort lite grann. Stackars mig. Jody har börjat förstå att jag gillar mat mycket och Michelle sa på en resturang att jag var en storätare. Är det en komplimang eller borde jag bli ledsen? Men just nu lever jag för maten och inte för dagen.

Jag skulle vilja åka till en sjö och bada snart, jag gillar ju att bada, jag är ju en baderska. Det närmaste jag har varit nära på bada här var när jag stod i duschen och råka ha foten där vattne ska rinna ned, det vart lite väl mycket vatten i kabin.  Kan meddela att det har en ny dusch med gammla handtag eller vad det nu heter? Jamen där man he igång vattne, det är en för varmvatten och en för kallvatten. Man får ju aldrig den bästa tempen, anntingen skållar jag mig eller så fryser jag. Varför ens komma på att ha sånna?

Min tyska börjar ta sig bättre och bättre. Och nu tänker ni, nu har Paulssons dotter blivit konstig, är det inte engelska hon menar. Nej jag menar tyska, jag har en dam på jobbet som kommer från tyskland och jag försöker prata med henne på tyska varje dag. Idag kunde jag till och med föra en kortare konversation
- Hej, hur mår du? vill du ha kaffe, okej, varsågod.




Finner inga ord, the best of the best.

The party is in you

I fredas tog jag mina stora fötter för att bege mig till Calgary för utekväll med Candace och hennes kamrater eller som man säger här girlfriends, men jag tycker fortfarande det låter som om du vore lesbos! Hur som helst kom Candace pojkvän Mat och hämta mig och jag hade en helt annan bild av honom och när han öppna munnen tänke jag
- Stackras pojk, alldeles förstora framtänder och för små hörntänder.
Jag tog farväl av Pat och såg framemot att förmodligen åka en stor Jeep, Tjena! Olovs Merca känns ju till och med tuffare. Men han verkar för snäll, han gör allt för Candace hon verkar ju styra hans liv, men han är 3 år yngre. Han var tvungen att göra mat och diska, bädda min säng och tvätta, Ni andra tänker fan vad skönt för henne, jag tycker synd om pojken!. Candace är fortfarande konstig, men vad gör man inte för lite fest?! Hon prioriterar sina tånaglar famför de vanliga naglarna, det säger allt om en människa. Kvällen var trevlig, jag vet ju hur man får kompisar, man beställer in vodka så man kan snapsa, kan ju meddela att ingen här klarar av det och efter man snapsat ska man bryta arm, då visar man att man har respekt.  Kan man dricka sprit som en helkarl och bryta arm som en lite svagare kille så får man killkompisar direkt och ja det fick jag. Kenny är min nya kompis, han var trevlig eller är, han bjöd mig på skinka det är riktig vänskap. Vi ska se Nhl någon gång framöver, spännande.

I lördas fyllde jag ju 19 unga år och eftersom Candace är konstig sa hon inte ens grattis. Hon bjöd inte på frukost eller lunch, jag trodde helt seriöst att jag skulle dö. Jag fick mat klockan 18.30, jag skulle kunna defineras som anorektiker som inte är smal än, jag svälter ju för fan! Men bbq partyt var trevligt. De hade gjort bål som smakade förjäkla gott och tillslut insåg jag ju varför, de hade inte hett i nån sprit och där satt jag och drack som en tok, trodde helt klart att jag hade blivit immun på alkoholens under! Senare på kvällen spelade jag och Jody baseball eller de försökte lära mig och jag blev så duktig att jag lyckades slå bollen över till några grannar bort, så de fick klättra över staketet och smyga sig och hämta bollen, tror de vart imponerade!
Måste berätta vad vi grillade! Vi grillade drunken chicken, vilket är:
Man köper en hel kyckling, öppnar en öl dricker upp hälften och sen trycker man upp ölburken i röven på kycklingen, det är svin gott. Och man tillagar detta på grillen.

Jag fick detta
- Baseball boll av Michelle
- Ammalite halsband, Ammalite är en mineral som bara finns här i Alberta--> Michelle, Jody och Shannon
- Halsband och örhängen av kohorn-->  Pat
- Sprit av lustigkurren Jody
- En topp av Allysen


Bravder på G

Idag på jobbet ville jag helst sova 5 timmars sömn för mig är ingen sömn. Jag behöver minst 8 timmar och om jag inte får dessa timmar blir jag väldigt svesnkpratade
- Har you done that?, Tycker you that?
De får ta mig för den jag är, mina patienter kallar mig i alla fall Darling och Sweetheart och mina arbetskamrater säger till patienterna att de älskar dem och pussar dem. Den dagen jag börjar göra så, kan någon skicka hem mig då? Och min ssk sa att hon ville krama mig idag, jag fintade henne så det blev en high five, man kramas inte på jobbet och speciellt inte med nån man inte känner eller en kvinna med väldigt mycket skägg, då menar jag skägg inte fjun! Min chef aka Pat kom till mig på jobbet och sa
- Can you come in to my office, we need to talk.
Jag vart rädd och funderade på om det hade att göra med att jag smet tidigare från jobbet igår( 10 min) eller om det var för jag glömde stänga mitt fönster. Med skakiga ben gick jag till hennes kontor och det hela handlade om min födelsedagstårta, Jahaa ja! Jag som hade kommit på ursäkter och var nervös och sen så handlade det hela om min tårta, snacka om besvikelse! Hon berättade även att Candace skulle hitta på nått för mig på fredag. Så vem ringer när jag kommer hem? Jo Candace, snacka om att hon inte kunde föra ett samtal
- Hey Sara!
- Hey Candace, how are you?
- Fine..............
- Good!
-....................
- Heh. hoh?
-............
Jag blev orolig ett tag att hon lagt på, men hon var där! Hon har i alla fall bjudit mig på middag imorgon och sen ska vi dra ut på nån krog. Hoppas hon kan föra samtal öga mot öga. Hennes pojkvän Mat ska hämta mig i South Calgary.
- His name is Mat and he is a nice guy!
Åh, förvåna mig mer! Jag som trodde att man tyckte att sina pojkvänner var elaka och sånt. Så det är ju verkligen roligt för henne att hon funnit en snäll kille. Finns ju bara ett fåtal. Och alla vet om man framför att sin kille är snäll är det som att säga
- Du vet, han är inte direkt så fager!

Så en dag kvar av denna arbetsvecka. Nästa vecka blir det att joba 2 dagar, jo jag tackar någon snäll människa. Jag kommer gilla de två första dagarna de andra kommer bli töra, men jag ska försöka gilla läget,

Får man skryta upp sig här utan att ni premunanter slutar premunera på mig?  Igår var jag en powerwomen, en brud som alla killar egentligen skulle vilja ha om de bara förstod innebörden i det jag gjorde. Jag vaknade, städade som om jag älskade det jag gjorde, gjorde en utsökt brunch. Kom sen på Ja jag gör en kladdkaka och en kladdkaka blev det. Sen fick jag en snilleblixt! Ja jag gör också min födelsedagstårta och det blev det och mest i tin den var i ugnen så klippte jag gräset i superfart och sen när allt detta var klart så gick jag till jobbet, jobbade till 23, kom hem sov 4 timmar och for och jobba! Så om det är någon rik människa som läser, Jag ställer gärna upp till att bli en lyxhustru!

Hejdå!

Work hard never sleep!

Jag är helt inne i engelskan idag, det är som om vi vore bästa kompisar idag, vi gillar varandra nu, vi gick med varandra hand i hand på jobbet. Tills en kvinna sa att hon var svensk, då sprack det för mig, min engelska var som bortblåst, HEJ SVENSKAN! Men självklart var hon som alla andra fejksvenskar, bara lärt dig några få meningar, men hon sa att hon bott i Sverige i ett år för semester, då tänkte jag, JIHO snart kommer svenska. Tjena, hon var 4 bast när hon var där. Så snälla kanadensare sluta säg att ni är svenskar om ni inte kan prata svenska!

Okej min resa såg ut såhär första anhalt
Banff är Kanadas första nationalpark, man bor inne mitt i bland bergen. I Banff checkade vi in på hotell och for sedan till Down town för att äta Sirlion Oscar, mycket smakfullt och om ni nu såg min stek skulle ni tro att den kunde fortfarande hoppa på ett ben, mina vänner gillar blodiga steker, jag följer deras spår, man får tugga länge vill jag påstå och ett tips, Titta inte så mycket på allt blod. Sen så efter maten så gick jag och Pat på massa affärer, köpte lite små rat till mormor och Morfar, till mig själv och en födelsedags present till Vera. Sen så bar det av till hotellet där vi drack lite coolers och bara tog det lungt. På morgonen efter frukosten(JIHO JAG FICK FRUKOST, men jag bjöö) bar det av till Columbia Icefield, resan dit var otrolig, man kommer såhögt upp att öronen slår lock och allt ser smått ut. Jag fick även se massa bergsgetter. Efter lunch vid glaciärerna bar det av till Jasper där jag köpte John Deere saker till Olov, vad annars skulle uppskattas? Vi övernattade lördagen i Edson i en svit, jag sov som ett barn och pratade mycket svenska i sömnen, S och M hade svårt att sova för all festande runt omkring och mitt prat, jag har aldrig sovit så bra! Sen bar det av till Edmonton för att gå på världens största galleria, som vanligt är de onödigt stora tacka vet jag Konsum gallerian i Granö där hittar jag och om man har tur så kan man få godis om man nu äter det. Checkade in på en svit igen. Åt på en irländsk resturang som vanligt trodde servitören att han visste mer om min allergi, jag hatar sånna, skulle lätt kunna be de dra åt helvete. Drack på kvällen och Jody den lustigkurren gjorde massa trick. Jag sov dock inte bra denna natt, vaknade hela tiden. Men alla andra hade sovit bra, jag tror det var tystheten som gjorde detta. Sammanfattningsvis en bra helg

Förresten! Jag har fått känna lukten av en skunk i bilen! Man känner doften cirka 5-10 min P och M sa att det var att denna gång hade vi tur för det var längesen den blev rädd, jag tyckte ändå det luktade skit. Så det var en upplevelse, tror minsann att ingen av ni som läser har kännt denna luft.

Påtal om jobbet igen, mina patienter gillar mig, kallar mig snälla saker. Engång gick en man för långt och sa att jag var Hot! jag skrattade men han flirtar stenhårt på mig fortfarande, stackars gubbe.

Roadtrip

Jag måste meddela att ni vet den här snyggaste mannen jag sett hittills har erbjudit sig att gå på danskursen med mig och han var förövrigt väldigt impad att jag kunde sjunga till Johnny Cash! Hur ska det gå för mig att dansa med en heting som förövrigt är väldigt bra, jag kommer få handsvett och skratta nervöst, stackars pajk! Men han få ju skyll sig själv att han erbjuder sig, snygga killar ska inte erbjuda sånna saker, bättre att man dansar med en ful så man kan koncentrera sig på dansen. Nu kommer jag vara mest koncentrerad på hans höftrörelser. Förresten så var han upptagen så han kan inte komma på min födelesag bbq fest och tror nu inte att det jag har frågat, jag sköter inte listan.

Min roadtrip var himla bra, vi har haft en trevlig helg. Jag har gjort massa klipp, jag köpte souvernier och fick två gratis eftersom jag "råkade" trycka fast magneten på en sak så man inte såg den och den andra saken blev inte inräknad, synd för mig som är en snåljåp. Gick i världens största galleria, alldeles för stort, det fanns en hockeyrink, berg och dalbana, simhall och massa andra saker och alla dessa klädaffärer. Jag handlade inget, jag hittade inget. Men jag ska göra nytt försök på fredag.

Känner ingen lust att blogga, jag tappade stinget när ingen hade mailat mig, jag trodde att någon skulle ha gjort det. Jag har heller ingen lust att skriva allt jag såg, ni kan ju fantisera om det istället. Sen så måste jag skriva vykort nu. Jag ska låtsas att jag är på roadtripen, man får inte vara dum när man ska vara smart.

UPDATE
Jag har mer energi nu. Jag kan berätta vad jag har drömt, sånt där som alla egentligen hatar att veta! I natt drömde jag att jag kom hem och pappa var och röjde i skogen med bara kalsonger, jag funderar starkt på vad det har för budskap? Sen så drömde jag att jag kom hem och mamma vart sur för jag berättade att jag skulle fara till Canada igen.

Jag skall äta Drunk-Chicken ihelgen, man skall grilla kyckling med öl tror jag det var eller ångan från ölen. Kan bli spännande, kan bli mycket alkohol i omlopp och i blodomloppet.

Hur som helst resan var himla bra, känndes mäktigt att bo i svit och det kostar bara 700 kr för alla! Det är billigt att bo på hotell här. Jag har köpt John Deere reg-plåtar till Olov ihelgen, hittade inget till Oscar men man ska ju köpa något som känns rätt. Pappa kommer bli avundsjuk på att jag inte köper John Deer saker till honom, men han får ju nöja sig med Canada souvernier, hehe! Men om han är snäll så kan han få nått fint också och Mamma ska få nått fint också. Johanna ska få något fult och Sara något blått och Petra ska få något lånat.

Jody har lärt mig massa trick ihelgen, så jag ska trolla när jag kommer hem. Jag har filmat det, kan visa er sen, men jag skrattar mycket, så det förstör en del. Eller nej jag skrattar inte mycket men jag hatar att höra mig skratta.
Jody trollar och jag och Michelle fattar aldrig så tillslut förklarar dem
- Men så jävla kasst!!
- Haha, Sara you DID swore on swedish! Right?
De fann det skoj, jag är en sån lustigkurre

VÄLKOMMEN HEM PETER OCH LEENA!


RSS 2.0